Dr. sc.Miroslav Škoro i mr. sc. Nenad Matić na upit o posvajanju djece i zaštiti života iznijeli su svoje stavove i mišljenja da život treba braniti od začeća do smrti.


Nenada Matića, kandidata na listi Domovinskog pokreta u 2. izbornoj jedinici iznio je svoju osobnu životnu priču, zahvalio sa majci koja ga je rodila unatoč tome što je bila svjesna da ga neće moći odgojiti.

"Danas sam živ zahvaljujući činjenici da je moja majka majka odustala od pobačaja.

Ja sam odrastao, ne kod bioloških roditelja, u dobroj familiji, dobrih roditelja, na dobrim kršćanskim načelima i dobro sam odgojen”,
“Odluke o pobačaju donose se olako. Radi se o brzoj proceduri koja se provodi bez edukacije i bez sagledavanja ozbiljnosti posljedica. Sramota je za današnju Hrvatsku i HDZ da je u bivšoj komunističkoj državi pobačaj bio iznimka, a danas je – u državi u kojoj navodno imamo demokršćansku opciju na vlasti – pravilo.”


“To su teške teme, radi se o ljudskim sudbinama s kojima se političari ne bi trebali olako nabacivati. Njihove riječi mnoge pogađaju i vrijeđaju. U izbjegavanju ozbiljnih tema, HDZ koji je u međuvremenu postao liberalna stranka, ubacuje zamke gdje će oni poentirati. Vrijeđaju branitelj , vrijeđaju osjećaje umjesto da pružaju budućnost, takvom politikom tjeraju cijele obitelji van zemlje.”


Poručio je u emotivnom istupu te istaknuo kako je zahvalan na prilici zbog koje sada ima vlastitu obitelj, ispunjen život te je ponosni otac rekao je Matić.

Više u videu : https://youtu.be/8NPGYUO_P5s

 

#domovinskipokret #nenadmatic #miroslavskoro #zelenalista #zelenihr #hss #jandrokovic #hdz #izbori #podravina #bilogora #zivot #abortus #pobacaj #vjera #ljubav #katolik #crkva