Prosvjednu konferenciju za medije održali su jutros ispred Ministarstva zaštite okoliša i energetike predstavnici Zelene liste i MOST-a NL Jastrebarsko Nenad Matić i Roman Rodić kako bi upozorili javnost na problem s kojim se ovih dana suočavaju građani Jastrebarskog. Tom prilikom zatražili su očitovanje ministra Tomislava Čorića o projektu gradnje pogona za zbrinjavanje opasnog i neopasnog medicinskog otpada u jaskanskoj gospodarskoj zoni.

darko zeleni
U Slavoniji bi se u proizvodnji peleta moglo zaposliti između pet i deset tisuća ljudi. To je put kojim trebamo ići ako želimo da Projekt Slavonija dobije svoj pravi smisao - kaže Darko Grivičić iz Kujnika kod Slavonskog Broda, jedini proizvođač peleta od poljoprivredne biomase u Hrvatskoj, prenosi Večernji list.

Kao predsjednik Zelene liste posjetio sam posljednjih dana Split zbog Karepovca i razgovarao i održao prosvjed s građanima pred županijom. Ozbiljnost ove teme i važnost je velika, ne samo za ljude u Splitu i njihovo zdravlje već za cijelu Hrvatsku i zbog neposredne opasnosti za utjecaj na imagea Hrvatske kao zdravlje zemlje i poželjne destinacije za turiste.

Nenad Matić i Stjepan Horvat, predsjednik i zamjenik predsjednika Zelene liste, političke stranke osnovane u veljači prošle godine, održali su jučer konferenciju za novinare. Matić je podsjetio kako su Vladi RH uputili prijedloge triju konkretnih mjera demografske obnove pod zajedničkim nazivom "Malen korak za Vladu, velik za roditelje". Odgovor nisu dobili, pa su se zato odlučili na javno predstavljanje svojih inicijativa.